Cena
5 €

Kód produktu
PS065-100

Varianta neexistuje

Na sklade
ks

Objavte kúzlo pestovania kôprovej mikrozeleniny doma. Táto obľúbená bylinka, známa svojím jedinečným chuťovým profilom, je ideálna na obohatenie Vašich omáčok, či zemiakových pokrmov. S našimi semienkami si vypestujete túto aromatickú zeleninu priamo vo Vašej kuchyni už za pár dní. viac

Kôpor - semienka na pestovanie zdravej mikrozeleniny - tipy, ako a prečo pestovať tieto zdravé a výživné rastliny:

Objavte kúzlo pestovania kôprovej mikrozeleniny doma. Táto obľúbená bylinka, známa svojím jedinečným chuťovým profilom, je ideálna na obohatenie Vašich omáčok, či zemiakových pokrmov. S našimi semienkami si vypestujete túto aromatickú zeleninu priamo vo Vašej kuchyni už za pár dní.

Mikrozelenina je vo všeobecnosti veľmi bohatá na živiny, ktoré sú v nej mimoriadne koncentrované. Mikrozelenina kôpru je nabitá vitamínmi a minerálmi. Je zdrojom vitamínov A, B, C, E. Je bohatá na minerály ako napríklad horčík, železo a zinok.

Pestovanie mikrozeleniny kôpru:

Celková doba rastu: 15-20 dní

Namáčanie semien: nie je potrebné

Z toho doba klíčenia v tme: 5 dní /nie je ale nevyhnutné, kôpor je môžné pestovať od začiatko na svetle/

Z toho doba rastu na svetle: 10-15 dní

Ideálna teplota prostredia: 18°+

Množstvo semien na plochu nádoby 14,5x10cm: 1g

Množstvo semien na plochu tácky 56x28cm: 30g

Postup pri pestovaní:

1. Do vopred zvolenej vhodnej nádoby na pestovanie mikrozeleniny rovnomerne rozložte približne 2-3cm vrstvu substrátu. Nám sa veľmi pri pestovaní kôpru osvedčila zmes rašeliny a pufrovaného kokosového vlákna s perlitom. Tento druh substrátu je veľmi vhodným prostredím na vytvorenie pevnej a stabilnej štruktúry koreňového systému. 

2. Na vytvorenú plochu rovnomerne rozložte vhodné množstvo semienok kôpru. Semienka pokropte vodou. 

3. Umiestnite mimo dosahu svetla na približne 5 dní a udržujte substrát vlhký, nie však premočený. Kôpor je možné pestovať od začiatku ale na svetle, tma nie je nevyhnutná.

4. Približne po 5 dňoch umiestnite vyklíčený kôpor do svetla a nezabudnite pravidelne zavlažovať.

5. Trvá približne ďalších 10-15 dní, pokým sú rastliny vhodné na konzumáciu.

Tipy: Pre dosiahnutie čo najsilnejšej intenzity chuti kôpru je vhodné kôpor strihať až keď sa začínajú objavovať tzv. pravé listy.

Latinský názov: Anethum graveolens

Odrody k dispozícii: Dakota

Krajina pôvodu semien:

Alternatívne produkty6